A létesítményenergetikai szakértő

Airset Kft.

Nem elég megépíteni, létrehozni valamit. 

Számos esetben egy-egy észrevétlen hiba, a háttérben megbúvó apró rendellenesség is sok-sok millió forintba kerülhet éves szinten a létesítmények üzemeltetőinek. A gépészeti rendszerek automatikájának nem észrevehető, pontatlan szabályzásából adódó veszteségeket el lehet kerülni! De egy adatelemzésen alapuló, újragondolt üzemeltetési koncepció is jelentős megtakarítást eredményezhet!

A nagymennyiségű épületgépészeti adatok, trendek sokrétű és szakszerű elemzése energetikai szempontból kulcsfontosságú stratégia napjainkban.

Vizsgálati módszereink és létesítményenergetikai szaktudásunk párosításával, szinte határtalan lehetőségek nyílnak az épületgépészeti adatelemzés terén a különböző létesítmények hatékony energia racionalizálásának megvalósításában.

Mérés-Adatgyűjtés-Adatelemzés-Megoldás-Megtakarítás

Esettanulmány: 

  • Egy már megvizsgált magyarországi gyár esetében, ismeretlen, periodikusan visszatérő fogyasztás növekedés volt észlelhető.
  • 10 napos adatgyűjtést követően lehetővé vált a fel nem tárt hibák kimutatása. 
  • További vizsgálatok nem csak a hibákra, de a működési anomáliákra is rávilágítottak. Az adatok és összefüggések elemzése során olyan hibák kerültek feltárásra, amelyek máshogy nem voltak felfedezhetőek.
  • Mint kiderült egy apró szivárgás volt a rendszerben.
  • Ez a kis "rendellenesség" 2 000 000 Ft/év veszteséget termelt.

A minél nagyobb működési időt lefedő, nagy adatsűrűségű és sokrétű mérési információk átfogóbb, mélyrehatóbb adatelemzést tesznek lehetővé!  

A technológia fejlődik és a megfelelő szakember(ek) segítségével ez a fejlődés kihasználható és megtakarításra vagyis bevételre váltható. 

Nem csak teszünk a jövőnkért, de óvjuk a pénztárcánkat is! 

Vegye fel velünk a kapcsolatot!